Goji gyümölcslé, 100%-os Goji Direktlé: tisztán facsart Goji gyümölcs - Lycium barbarum - Ninghszia tartományból.\n\nA Mannavita goji bogyó gyümölcslé a goji őshazájában, Ninghszia tartományban termő goji bogyókból készül kíméletes eljárással, a hatóanyagok megóvása mellett. A farkasbogyóként is ismert gyümölcsöt Közép-Ázsiában már több, mint 2000 éve fogyasztják.\n Kiszerelés: 500 ml\nA goji bogyó a betegség-megelőzés jelenleg ismert, egyik leghatékonyabb természetes "csúcsfegyvere" : erősít, tisztít és táplál.\n A goji bogyó a B-vitaminnak és az antioxidánsok nak gazdag forrása, amelyek a káros szabadgyökök ellen fokozzák testünk védekező erejét.\n A béta-karotinról ismert tény, hogy segít megelőzni a szívbetegségeket és a bőrt is védi a nap káros sugaraitól. Gazdag továbbá poliszacharidokban , amelyek az immunrendszert erősítik . Továbbá 18 különböző aminosavat is tartalmaz és bőséges káliumforrás is egyben. A kálium fontos például a vérnyomás csökkentéséhez.\n\n A goji a benne lévő sokféle karotinoidnak és a sokféle antioxidánsnak köszönhetően, bevethető a daganat ellenes terápia során is.\n\n Ekkor ajánlott Goji bogyó levet inni:\n\n\n Megelőzési célból\n\n A daganatok kockázatának csökkentéséhez\n\n Látásromlás esetén\n\n Erőnlét növeléshez\n\n B-vitamin pótláshoz\n\n Bőr problémák esetén\n\n Szív nyugtatási céllal\n\n Magas vérnyomás csökkentéshez\n\n A gyorsabb barnulás érdekében\n\n B1 vitamin pótlásához\n\n Immunerősítéshez\n\n Máj regenerálási célból\n\n Gyengeség, Fáradékonyság esetén\n\n Adagolás, tudnivalók: \n\n Naponta 30 ml tisztán vagy más gyümölcslevekkel együtt.\n\n Fogyasztás előtt felrázandó.\n\n\n Amennyiben napi 30 ml-t fogyaszt belőle, 1 üveg, 15 napra elegendő adagot tartalmaz.\n\n Tárolás :\n\n\n Száraz, hűvös helyen, 25°C fok alatt.\n\n Felbontás után 2 héten belül fogyassza el és tárolja hűtve, mert tartósítószert nem tartalmaz.\n\n Betegség megelőzés Goji bogyó gyümölcslével\nMa már tudjuk, hogy a legtöbb betegség és maga az elhalálozás mögött is minden esetben tápanyaghiány áll, azaz valamely tápanyagokból kevés van a szervezetben. Ez a tény felértékeli azoknak a táplálékoknak a jelentőségét, amelyek nagy mennyiségű mikrotápanyagot , azaz vitamint, aminosavat, ásványi anyagot, enzimet, nyomelemet, zsírsavat tartalmaznak. A goji bogyó is éppen ilyen nagyszerű táplálék . []\nA goji bogyó egyedülálló a gyümölcsök között, mivel tartalmazza az összes, ember számára szükséges aminosavat és valamennyi gyümölcs közül benne található a legmagasabb koncentrációban fehérje . Tele van C-vitaminnal , több karotinoid van benne, mint bármely más élelmiszerben, valamint 21 ásványi anyagot és kiemelkedő mennyiségű rostot is tartalmaz.\n Vastartalma 15-ször nagyobb, mint a spenótnak, továbbá található benne kalcium, cink, szelén és számos egyéb fontos ásványi anyag, így kétségtelen, hogy a kis goji bogyó valódi tápanyagraktár .\nEz a hihetetlen szupergyümölcs tartalmaz gyulladáscsökkentő, antibakteriális és gombaölő összetevőket is, továbbá erőteljes antioxidáns anyagokat, poliszacharidokat , melyek igen jól fel tudják pörgetni az immunrendszert . Nem csoda, hogy a hagyományos kínai gyógyászatban, erőnlét fokozóként és élettartamot meghosszabbító növényként tartják számon.\nA goji bogyó gazdag antioxidánsokban , elsősorban karotinoidokban , mint a béta-karotin , a lutein és a zeaxantin . A zeaxantin egyik legfőbb hatása, hogy védi a szem retináját a kék fény elnyelésével és antioxidáns hatásával. A zeaxantin tartalmú élelmiszerek fokozott bevitele csökkentheti az időskori látásromlás (AMD) esélyét, mely a 65 év felettiek esetében az elsődleges oka a látásvesztésnek és a vakságnak. []\nA goji bogyó megelőző és immunstimuláló hatással is bír. Magas esszenciális zsírsavakkal rendelkezik, valamint összetevői között szerepel még az E- és B-vitamin.\nFontos tudni, hogy a Goji ital 67-szer több B1-vitamint tartalmaz, mint a barna rizs, 3-szor annyi C-vitamin található benne, mint a narancsban, és 2-szer annyi béta-karotint tartalmaz, mint a nyers spenót.\nA Goji bogyóból kivont poliszacharidok jelentős antioxidáns hatással is rendelkeznek és legalább két vizsgálat bizonyította, hogy jelentősen serkentik az immunrendszert. Az egyik vizsgálatban csökkentették a rákos daganatok súlyát, és legalább két másikban megvédték az állati sejteket a DNS-károsodástól.\nKapcsolódó kutatások:\n\n\n\n\n\nÖsszetevők: 100%-os Goji Direktlé (nem koncentrátumból készült)\nÁtlagos tápérték 30ml gyümölcslében:\n\n\nEnergia: 69,3kJ/16,2kcal\n\nSzénhidrát: 2,22g\n\nFehérje: 0,9g\n\nZsír: 0,05g\n\n\nA fenti beltartalmi értékek a termés függvényében változhatnak.\n